III. VERESI FUTÓFESZT

A rendezvény fővédnöke: Pásztor Béla Veresegyház polgármestere

Harmadik alkalommal, már hagyományként rendezzük meg Veresegyházon a Veresi Futófeszt fantázianevű városi futóversenyt. A rendezvény életre hívásával célunk nemcsak a helyi és a térségi futómozgalom megerősítése, hanem egy olyan országos, minden évben ismétlődő versenysorozat létrehozása volt, amely a futószezon kezdetekor vonzó tavaszi alternatívát nyújt a futósport szerelmeseinek. Az útvonal a városközpontból indul és a város legszebb részeit érinti.

Nem titkolt célunk volt az is, hogy az egészséges életmód népszerűsítésével plusz motivációt adjunk mindazok részére, akik egy ideje már kacérkodnak ugyan a rendszeres mozgás gondolatával, de még hiányzik az a bizonyos utolsó lökés a sportos életmód elkezdéséhez. A veresegyházi futókör ebben a szerepkörben már eddig is szép eredményeket ért el helyi szinten, de a versenyen keresztül, immár hivatalos szervezetként is a szélesebb rétegeket is megcélozza.

Az útvonal és a távok kiválasztásával az volt a célunk, hogy a kezdő futóktól egészen a rutinos hosszútávfutókig mindenki megtalálja a számára megfelelő kihívást jelentő versenyszámot. A rendezvény során kiemelt figyelmet kapnak még a családok és gyerekek aktív bevonására irányuló kísérő programok is, úgy mint játszóház, különböző sportbemutatók, kézműves foglalkozások vagy ügyességi játékok.